Zad Jagnięcy b/k (biodrówka)
Górna część udźca jagnięcego, często nazywana biodrówką lub ogonówką. Okryty warstwą tłuszczu świetnie się spisuje jako mięsień stekowy.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 10 dni
Udziec Jagnięcy z/k
Udziec jagnięcy to największa część jagnięciny sprzedawana w całości. Jest to również część tuszy dość mocno pokryta tłuszczem. Jednym z elementów udźca doskonałym do grillowania, smażenia i pieczenia jest tzw. zad jagnięcy (rump).
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 10 dni
Schab jagnięcy z/k
Schab jagnięcy z kością (inaczej siodło) jest to element leżący między udźcem, a pierwszym żebrem wzdłuż kręgosłupa. W skład siodła wchodzi schab jagnięcy oraz polędwiczka.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 10 dni
Łopatka Jagnięca b/k
Łopatka jagnięca jest to mięsień, który swoim otłuszczeniem odkryje przed nami unikalny smak jagnięciny.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 10 dni
Kark Jagnięcy b/k
Jest to ostatni mięsień wzdłuż kręgosłupa zaraz po combrze.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 10 dni
Comber Jagnięcy
Comber jagnięcy pochodzi z półtuszy jagnięcej z części lędźwiowo-krzyżowej. Mięso ma jasnoróżowy kolor. W naszym Rzeźniku sprzedajemy comber z kostką żebrową.
Dostępność: brak towaru
175,00 zł