Udziec wołowy (roast beef)
Roast beef, czyli pieczony udziec wołowy. Górna zrazowa, marynowana dwie doby w grubej warstwie pieprzu, papryki słodkiej oraz ostrej i bukiecie ziół, aby dogłębnie przeszła marynatą i pieczona dwuetapowo do osiągnięcia określonej temperatury w środku mięśnia w celu uniknięcia przepieczenia i wysuszenia.
Dostępność: dostępny na zamówienie
Wysyłka w: 10 dni
Schab wieprzowy sous-vide ze śliwką i morelą
Inna propozycja słynnego już Schabu Sous Vide z naszego „Rzeźnika”. Tym razem jednak w zastosowanych ziołach nie znajdziemy płatków chilli czy oregano, a jedynie pietruszkę. Wersja wzbogacona nadzieniem z suszonej śliwki oraz lekko kwaskowej moreli, to świetna propozycja dla miłośników słodkiego przełamania w wędlinach oraz dla wszystkich amatorów strojenia półmisków z wędlinami.
Dostępność: dostępny na zamówienie
Wysyłka w: 10 dni
Schab Wieprzowy Sous Vide
Schab wieprzowy przyrządzany metodą sous vide co oznacza długie gotowanie mięsa (16-18h, poniżej temperatury wrzenia) w kąpieli wodnej, które jest zamknięte z przyprawami w worku próżniowym. Dzięki tej metodzie schab, który jest mięśniem chudym, jest soczysty, kruchy, delikatny, a jednocześnie z wyraźnym wieprzowym smakiem.
Dostępność: dostępny na zamówienie
Wysyłka w: 10 dni
Pasztet wieprzowo-wołowy z żurawiną
Wyraźny w smaku pasztet składający z wołowiny, wieprzowiny i wątroby cielęcej z dodatkiem suszonej żurawiny.
Wszystkie nasze pasztety nie zawierają produktów mącznych (glutenowych).
Dostępność: dostępny na zamówienie
Wysyłka w: 10 dni
Pasztet cielęcy
Jest to najbardziej delikatny i neutralny w smaku pasztet. Cechuje go zwarta struktura będąca wynikiem użycia do jego produkcji wyłącznie mięsa cielęcego, wątróbki cielęcej i warzyw. Idealny dla osób z wysublimowanym smakiem i dzieci.
Wszystkie nasze pasztety nie zawierają produktów mącznych (glutenowych).
Dostępność: dostępny na zamówienie
Wysyłka w: 10 dni
Pastrami
Mostek wołowy jako bardzo rzadko spotykana część wołowiny świetnie nadaje się na króla wędlin – pastrami. Długie pieczenie po uprzednim marynowaniu (min.8 dni) w zalewie z przypraw korzennych, pozwala wydobyć pełnię smaku czerwonego mięsa. Dodatkowo wędlina ta zyskuje na smaku po podgrzaniu na parze.
Dostępność: dostępny na zamówienie
Wysyłka w: 10 dni
Karkówka Wieprzowa Sous Vide
Karkówka wieprzowa przyrządzana metodą sous vide co oznacza długie gotowanie mięsa (24h, poniżej temperatury wrzenia) w kąpieli wodnej, które jest zamknięte z przyprawami w worku próżniowym. Dzięki tej metodzie cały mięsień łącznie z przerostami tłuszczowymi jest soczysty, miękki i delikatny.
Dostępność: dostępny na zamówienie
Wysyłka w: 10 dni
Boczek Wieprzowy Sous Vide
Mogłoby się wydawać, iż pospolity boczek nie skrywa dużo tajemnic. Jednakże, po przyrządzeniu go metodą sous vide, co oznacza długie gotowanie mięsa (24h, poniżej temperatury wrzenia) w kąpieli wodnej, które jest zamknięte w worku próżniowym z aromatycznym rozmarynem i świeżą skórką pomarańczową, boczek pokazuje nowe oblicze. Wyrób wspaniale nada się do zawijania mięs, warzyw, rolad, jak również do jajecznicy czy na kanapkę.
Dostępność: dostępny na zamówienie
Wysyłka w: 10 dni