Kark Cielęcy b/k
Kark cielęcy to ostatni mięsień wzdłuż kręgosłupa zaraz po górce cielęcej. Otłuszczenie koło 11%.
Dostępność: dostępny na zamówienie
Wysyłka w: 10 dni
Ligawa wołowa
Ligawa jest to podłużny mięsień z udźca wołowego z zawartością tłuszczu poniżej 2%. Najbardziej popularny mięsień na tatara.
Dostępność: dostępny na zamówienie
Wysyłka w: 10 dni
Łopatka Jagnięca b/k
Łopatka jagnięca jest to mięsień, który swoim otłuszczeniem odkryje przed nami unikalny smak jagnięciny.
Dostępność: dostępny na zamówienie
Wysyłka w: 10 dni
Onglet (Butcher's steak, Hanger steak, Stek Rzeźnika)
Steak onglet, hanger steak, stek rzeźnika, świeca… To wszystko nazwy części przepony wołowej.
Dostępność: dostępny na zamówienie
Wysyłka w: 10 dni
Polędwica cygańska
Mięsień nadgrzebieniowy łopatki, zwany również polędwicą cygańską, jest mięsem chudym o bardzo niskim przeroście tłuszczowym. Polecana tylko na tatara.
Dostępność: dostępny na zamówienie
Wysyłka w: 10 dni
Udziec Cielęcy
Udziec cielęcy jest największym mięśniem cielęcym, w którego skład wchodzą: górna zrazowa, dolna zrazowa, ligawa, kulka, krzyżowa, skrzydło. Jest to element tuszy, o niskim otłuszczeniu.
Dostępność: dostępny na zamówienie
Wysyłka w: 10 dni
Udziec Jagnięcy z/k
Udziec jagnięcy to największa część jagnięciny sprzedawana w całości. Jest to również część tuszy dość mocno pokryta tłuszczem. Jednym z elementów udźca doskonałym do grillowania, smażenia i pieczenia jest tzw. zad jagnięcy (rump).
Dostępność: dostępny na zamówienie
Wysyłka w: 10 dni
Zad Jagnięcy b/k (biodrówka)
Górna część udźca jagnięcego, często nazywana biodrówką lub ogonówką. Okryty warstwą tłuszczu świetnie się spisuje jako mięsień stekowy.
Dostępność: dostępny na zamówienie
Wysyłka w: 10 dni