Wyroby wędliniarskie

Bresaola

Bresaola
Bresaola

Bresaola to pochodząca z Włoch, długo dojrzewająca wędlina z ligawy wołowej, marynowanej w czerwonym winie i przyprawach, która następnie dojrzewa przez minimum 5 tygodni. Dzięki temu, że mięso dojrzewa w szczególnych warunkach jest wyjątkowo miękkie. Z czasem bresaola lekko twardnieje i zmienia kolor na ciemnoczerwony. Bresaola ma delikatny, lekko słodki posmak i charakteryzuje się niską zawartością tłuszczu. Oferujemy bresaole w dwóch opakowaniach: 0,5-litrowe opakowanie (ok 100g) oraz 1-litrowe opakowanie (ok 200g).

Dostępność: dostępny na zamówienie

Wysyłka w: 10 dni

Cena:

159,00 zł

kg

Pastrami

Pastrami
Pastrami

Mostek wołowy jako bardzo rzadko spotykana część wołowiny świetnie nadaje się na króla wędlin – pastrami. Długie pieczenie po uprzednim marynowaniu (min.8 dni) w zalewie z przypraw korzennych, pozwala wydobyć pełnię smaku czerwonego mięsa. Dodatkowo wędlina ta zyskuje na smaku po podgrzaniu na parze.

Dostępność: dostępny na zamówienie

Wysyłka w: 10 dni

Cena:

154,00 zł

kg

Kiełbasa Pieprzowa Suszona

Kiełbasa Pieprzowa Suszona
Kiełbasa Pieprzowa Suszona

Oryginalny wyrób, autorska receptura. Świetna propozycja zajmująca ręce i kubki smakowe na długie godziny w podróży czy podczas oglądania filmów. Średnio rozdrobnione mięso wieprzowe przyprawione grubo mielonym czarnym pieprzem znacznie rozgrzewa i pobudza. Jedna sztuka (pałka) 5-dniowej kiełbaski waży ok 80g.

Dostępność: dostępny na zamówienie

Wysyłka w: 10 dni

Cena:

130,00 zł

szt.

Karkówka Wieprzowa suszona

Karkówka Wieprzowa suszona
Karkówka Wieprzowa suszona

Wzorem włoskiej coppy, sezonujemy naszą karkówkę w szczególnych warunkach przez minimum 6 tygodni. Ówcześnie zapeklowana, następnie porządnie natarta mieszanką przypraw uzyskuje wyśmienity, wyraźnie wieprzowy smak. Przerosty tłuszczowe w tym mięśniu, są odpowiedzialne za transport pełni smaku oraz nadają jej niepowtarzalną strukturę. Świetnie sprawdza się jako zimna przekąska. Karkówkę wieprzową suszoną oferujemy w dwóch opakowaniach: 0,5-litrowe (ok 100g) oraz 1-litrowe (ok 200g)

Dostępność: dostępny na zamówienie

Wysyłka w: 10 dni

Cena:

129,00 zł

kg

Guanciale wieprzowe

Guanciale wieprzowe
Guanciale wieprzowe

Guanciale uzyskiwane jest z policzka i podgardla wieprzowego. Wizualnie jest podobne do suszonej słoniny lub boczku i składa się z tkanki tłuszczowej z jednym lub dwoma chudymi pasami. Mięso marynowane jest w soli, a z wierzchu nacierane jest dużą ilością czarnego mielonego pieprzu. Po przyprawieniu dojrzewa od 5 do 6 tygodni. W smaku jest niezbyt słone ale bardzo aromatyczne.

Guanciale we włoskiej kuchni jest niezastąpionym składnikiem carbonary, a pokrojone w cienkie plasterki idealnie nadaje się do jajecznicy lub po prostu na surowo, jako przekąska. Guanciale oferujemy w dwóch opakowaniach: 0,5-litrowym (około 100g) orz 1-litrowym (około 200g)

Dostępność: dostępny na zamówienie

Wysyłka w: 10 dni

Cena:

123,00 zł

kg

Kiełbasa Włoska Ostra suszona

Kiełbasa Włoska Ostra suszona
Kiełbasa Włoska Ostra suszona

Oryginalny wyrób, autorski przepis. Cos dla miłośników ostrzejszych wrażeń smakowych. Średnio rozdrobnione mięso wieprzowe gdzie obok takich przypraw jak koper włoski, oregano, bazylia i tymianek główne skrzypce grają płatki chilli, które są odpowiedzialne za ostry smak tej kiełbasy. Idealnie sprawdzi się jako przekąska. Jedna kiełbaska waży średnio ok 90g.

 

Dostępność: dostępny na zamówienie

Wysyłka w: 10 dni

Cena:

123,00 zł

szt.

Schab Wieprzowy suszony

Schab Wieprzowy suszony
Schab Wieprzowy suszony

Delikatny, schab wieprzowy, mięsień o średniej zawartości tłuszczu, peklowany na sucho i natarty mieszanką przypraw jednorodnych dojrzewa przez około 6 tygodni w specjalnych warunkach. Dzięki takiemu procesowi schab uzyskuje niespotykaną kruchość i delikatność. Niska zawartość tłuszczu stanowi o atrakcyjności tej wędliny jako zimna przekąska. Schab wieprzowy suszony oferujemy w dwóch opakowaniach: 0,5-litrowe (ok 100g) oraz 1-litrowe (ok 200g)

Dostępność: dostępny na zamówienie

Wysyłka w: 10 dni

Cena:

123,00 zł

kg

Kiełbasa Biała Polska suszona

Kiełbasa Biała Polska suszona
Kiełbasa Biała Polska suszona

Klasyka gatunku! Nasza biała kiełbasa jest produkowana zgodnie z oryginalną recepturą, na wyroby tego typu, z lat 50-tych: szynka, łopatka i podgardle wieprzowe, w cienkim wieprzowym jelicie z użyciem tylko i wyłącznie przypraw jednorodnych. Średnio rozdrobniona. Idealna sprawdzi się jako przekąska. Średnio jedna kiełbaska waży ok 80g.

Dostępność: dostępny na zamówienie

Wysyłka w: 10 dni

Cena:

117,00 zł

szt.

Udziec wołowy (roast beef)

Udziec wołowy (roast beef)
Udziec wołowy (roast beef)

Roast beef, czyli pieczony udziec wołowy. Górna zrazowa, marynowana dwie doby w grubej warstwie pieprzu, papryki słodkiej oraz ostrej i bukiecie ziół, aby dogłębnie przeszła marynatą i pieczona dwuetapowo do osiągnięcia określonej temperatury w środku mięśnia w celu uniknięcia przepieczenia i wysuszenia.

Dostępność: dostępny na zamówienie

Wysyłka w: 10 dni

Cena:

114,00 zł

kg

Pasztet jagnięco-wołowy

Pasztet jagnięco-wołowy
Pasztet jagnięco-wołowy

Ciekawa i zakakująca alternatywa dla bardzo popularnego pasztetu cielęcego lub pasztetu wieprzowo-wołowego z żurawiną. Przyrządzony ze starannie wyselekcjonowanej wołowiny oraz charakterystycznej jagnięciny (podkreślamy JAGNIĘCINY, NIE BARANINY, która kojarzy się z intensywnym aromatem) w stosunku 1:1, ów pasztet cechuje się delikatną, niemal smarowną, konsystencją z jednocześnie bogatym i aromatycznym smakiem.

Dostępność: dostępny na zamówienie

Wysyłka w: 10 dni

Cena:

99,00 zł

kg

Pasztet cielęcy

Pasztet cielęcy
Pasztet cielęcy

Jest to najbardziej delikatny i neutralny w smaku pasztet. Cechuje go zwarta struktura będąca wynikiem użycia do jego produkcji wyłącznie mięsa cielęcego, wątróbki cielęcej i warzyw. Idealny dla osób z wysublimowanym smakiem i dzieci.

 

Wszystkie nasze pasztety nie zawierają produktów mącznych (glutenowych).

Dostępność: dostępny na zamówienie

Wysyłka w: 10 dni

Cena:

96,00 zł

kg

Schab wieprzowy sous-vide ze śliwką i morelą

Schab wieprzowy sous-vide ze śliwką i morelą
Schab wieprzowy sous-vide ze śliwką i morelą

Inna propozycja słynnego już Schabu Sous Vide z naszego „Rzeźnika”. Tym razem jednak w zastosowanych ziołach nie znajdziemy płatków chilli czy oregano, a jedynie pietruszkę. Wersja wzbogacona nadzieniem z suszonej śliwki oraz lekko kwaskowej moreli, to świetna propozycja dla miłośników słodkiego przełamania w wędlinach oraz dla wszystkich amatorów strojenia półmisków z wędlinami.

Dostępność: dostępny na zamówienie

Wysyłka w: 10 dni

Cena:

87,00 zł

kg

Schab Wieprzowy Sous Vide

Schab Wieprzowy Sous Vide
Schab Wieprzowy Sous Vide

Schab wieprzowy przyrządzany metodą sous vide co oznacza długie gotowanie mięsa (16-18h, poniżej temperatury wrzenia) w kąpieli wodnej, które jest zamknięte z przyprawami w worku próżniowym. Dzięki tej metodzie schab, który jest mięśniem chudym, jest soczysty, kruchy, delikatny, a jednocześnie z wyraźnym wieprzowym smakiem.

Dostępność: dostępny na zamówienie

Wysyłka w: 10 dni

Cena:

85,00 zł

kg

Pasztet wieprzowo-wołowy z żurawiną

Pasztet wieprzowo-wołowy z żurawiną
Pasztet wieprzowo-wołowy z żurawiną

Wyraźny w smaku pasztet składający z wołowiny, wieprzowiny i wątroby cielęcej z dodatkiem suszonej żurawiny.

 

Wszystkie nasze pasztety nie zawierają produktów mącznych (glutenowych).

 

Dostępność: dostępny na zamówienie

Wysyłka w: 10 dni

Cena:

82,00 zł

kg

Karkówka Wieprzowa Sous Vide

Karkówka Wieprzowa Sous Vide
Karkówka Wieprzowa Sous Vide

Karkówka wieprzowa przyrządzana metodą sous vide co oznacza długie gotowanie mięsa (24h, poniżej temperatury wrzenia) w kąpieli wodnej, które jest zamknięte z przyprawami w worku próżniowym. Dzięki tej metodzie cały mięsień łącznie z przerostami tłuszczowymi jest soczysty, miękki i delikatny.

Dostępność: dostępny na zamówienie

Wysyłka w: 10 dni

Cena:

81,00 zł

kg

Boczek Wieprzowy Sous Vide

Boczek Wieprzowy Sous Vide
Boczek Wieprzowy Sous Vide

Mogłoby się wydawać, iż pospolity boczek nie skrywa dużo tajemnic. Jednakże, po przyrządzeniu go metodą sous vide, co oznacza długie gotowanie mięsa (24h, poniżej temperatury wrzenia) w kąpieli wodnej, które jest zamknięte w worku próżniowym  z aromatycznym rozmarynem i świeżą skórką pomarańczową, boczek pokazuje nowe oblicze. Wyrób wspaniale nada się do zawijania mięs, warzyw, rolad, jak również do jajecznicy czy na kanapkę.

Dostępność: dostępny na zamówienie

Wysyłka w: 10 dni

Cena:

74,00 zł

kg

Bekon wędzony w stylu amerykańskim

Bekon wędzony w stylu amerykańskim
Bekon wędzony w stylu amerykańskim

Dostępność: dostępny na zamówienie

Wysyłka w: 10 dni

Cena:

63,00 zł

kg

Smalczyk

Smalczyk
Smalczyk

Król wiejskiego stołu na wszystkich imprezach!
Wytapiane z wieprzowej słoniny skwareczki idealnie skomponowane z jabłkami, cebulką, bukietem ziół i w wersji słodkiej – z suszoną śliwką.

Dostępność: dostępny na zamówienie

Wysyłka w: 10 dni

Cena:

62,00 zł

kg
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl