Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Twoje dane będą przetwarzane zgodnie z naszą polityką prywatności
O firmie

Jesteśmy manufakturą rzeźnicką z Podlasia, prowadzącą rozbiór i przerób podlaskiej wołowiny, wieprzowiny, cielęciny i jagnięciny.
Krótka historia powstania zakładu wiążę się z naszą "starszą siostrą" restauracją Sztuka Mięsa. Misją szefa kuchni, a zarazem właściciela restauracji, Macieja Tomaszewskiego jest karmienie swoich Gości najwyższej jakości produktem. Z tej troski, 5 lat temu obrał na cel przybliżenie białostoczanom istoty sezonowanego mięsa. I tak oto narodził się plan założenia Zakładu Rzeźnickiego z pierwszą na podlasiu dojrzewalnią wołowiny. W listopadzie 2015 roku wpuściliśmy w nasze progi Was, drodzy Goście, abyście rozsmakowali się w naszych sezonowanych stekach oraz obszernym wachlarzu pozycji obiadowych, wyrobów wędliniarskich, przygotowywanych metodą Sous Vide, mięsach pieczonych, suszonych kiełbasach i dojrzewających wędlinach wieprzowych oraz wołowych, oczywiście wszystko z wykorzystaniem przypraw jednorodnych i jednoskładnikowych. 
Oprócz Sztuki Mięsa (restauracja), Sztuki Mięsa Rzeźnik (zakładu rzeźnickiego) w 2019 roku postanowiliśmy stworzyć kolejny projekt - piekarnię rzemieślniczą połączoną ze sklepem z winem o wdzięcznej nazwie Sztuka Chleba i Wina. Wszystkie lokale znajdują się obok siebie, a mieszczą się przy ulicy Krakowskiej w Białymstoku. 

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl