Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
Jaki jest najlepszy mięsień na tatar? Najlepszym mięśniem na tatara jest dobrze znany wszystkim rostbef, głównie dzięki ciekawemu smakowi, nawet gdy jest serwowany na zimno. Jeśli zaś szukamy „wersji budżetowej” to polecamy polędwicę cygańską, czyli mięsień nadgrzebieniowy łopatki wołowej. Jest to mięsień mało pracujący, aczkolwiek dobrze ukrwiony, co owocuje wyraźnym smakiem.
Co najlepiej nadaje się na zrazy? Na zrazy, jak sama nazwa wskazuje, dobrze nadaje się górna zrazowa. Dodatkowo polecamy, dla uzyskania mniejszych rozmiarów dolną zrazową. Jeśli chodzi o większą łatwość rozbijania, świetnie nada się skrzydło wołowe, polecane przez naszą szefową kuchni J_
Co do najlepiej nadaje się do duszenia? Do duszenia raczej poszukujemy mięśnia z przerostami tłuszczowymi czy też ścięgnami (m.in. pręga, kark, rozbratel). Przy odpowiednio długiej obróbce termicznej, przerosty po pierwsze zmiękną, po drugie dadzą fajną bazę do przygotowania sosu własnego
Najlepsze mięso dla dziecka? Najlepszym mięsem dla dziecka jest cielęcina, aczkolwiek nie dajemy stuprocentowej gwarancji, że tak młode zwierzę usunęło ze swojego organizmu wszelkie ewentualne szczepionki. Dlatego też polecamy dużo zdrowszą jagnięcinę.
Czy mięso zamówione przeze mnie jest świeże? Oczywiście. Dostawy mięsa mamy od poniedziałku do czwartku, mięso jest od razu przez naszego rzeźnika rozbierane i przygotowywane do wysyłki dla Państwa/dla Was.
Ile czasu mogę przechowywać mięso? Ze spokojnym sumieniem możemy podpowiedzieć, że surowe mięso można przechowywać do tygodnia. Oczywiście możemy zamrozić na Państwa życzenie, aczkolwiek odradzamy, bo u nas zawsze można dostać świeże.
Czy mrozicie mięso/czy moje zamówienie przyjedzie zamrożone? Patrz pkt 6. I 7. Nic nie mrozimy, wszystko jest świeże i rozbierane na miejscu, a do Państwa/Was wysyłane w opakowaniach termicznych, aby tą świeżość dostarczyć i Wam
Skąd pochodzi moje mięso? Nasi dostawcy w całości znajdują się w Podlaskiem. Wołowina z Kostry-Śmiejek, jagnięcina i cielęcina z Płonki Strumianki, zaś Wieprzowina z Dziękoni
Co znaczy „sezonowane” mięso? Mięso sezonowane czy dojrzewające leżakuje w Naszej jedynej dojrzewalni wołowiny na Podlasiu, po to, aby nabrało odpowiedniej miękkości. Dzięki temu, bez obróbki termicznej, mięso dostaje wspaniałego, niepowtarzalnego smaku i kruchości. Wołowina może być sezonowana na sucho – w kości w odpowiedniej wilgotności i temperaturze przez 30 dni, lub na mokro, gdzie już poszczególne elementy leżakują w opakowaniu VAC przez minimum 30 dni.
Zamówienie przyjechało zepsute/niekompletne. Co robić? W celu omówienia reklamacji prosimy o kontakt drogą telefoniczną bądź mailową. Pytania pomocnicze: czy mięso zmieniło kolor? Czy mięso wydziela nieprzyjemny zapach, jeśli tak to jak długo jest wyjęte z opakowania VAC? Czy nasz wyrób ma wyraźnie kwaśny smak?
Dlaczego moje zamówienie różni się od tego na zdjęciu? Jesteśmy małym zakładem rzeźnickim, a nie wielkim przedsiębiorstwem z produkcją przemysłową. Każdy kawałek mięsa różni się od siebie, jest to zjawisko naturalne, nie manipulujemy wyglądem produktów za pomocą wszelkich konserwantów, ulepszaczy i innych mieszanek. Zdjęcia dostępne na stronie są zdjęciami przykładowymi.
Czy mamy w ofercie mięso mielone? Odradzamy zamawianie mięsa mielonego, gdyż zmielone mięso traci swoją trwałość i naturalną wytrzymałość. W przypadku ogromnej chęci zamówienia mięsa w tej formie, prosimy o kontakt telefoniczny +48 733-800-014
Czy wędliny zostaną pokrojone? Oczywiście, kroimy wędliny. W jeden worek VAC pakujemy do 300g wędliny sous vide pokrojonej w plastry. Większe gramatury będą powodowały sklejanie się produktu, które poskutkuje utratą formy przy wyjmowaniu z opakowania. Ilości większe niż 1kg wysyłamy w jednym kawałku. Wędliny suszone sprzedajemy krojone w pudełkach 0,5l (100-150g) oraz 1l (150-300g). Wielkości powyżej 1kg również wysyłamy w całym kawałku.
Pliki cookies i pokrewne im technologie umożliwiają poprawne działanie strony i pomagają nam dostosować ofertę do Twoich potrzeb. Możesz zaakceptować wykorzystanie przez nas wszystkich tych plików i przejść do sklepu lub dostosować użycie plików do swoich preferencji, wybierając opcję "Dostosuj zgody".
W tym miejscu możesz określić swoje preferencje w zakresie wykorzystywania przez nas plików cookies.
Te pliki są niezbędne do działania naszej strony internetowej, dlatego też nie możesz ich wyłączyć.
Te pliki umożliwiają Ci korzystanie z pozostałych funkcji strony internetowej (innych niż niezbędne do jej działania). Ich włączenie da Ci dostęp do pełnej funkcjonalności strony.
Te pliki pozwalają nam na dokonanie analiz dotyczących naszego sklepu internetowego, co może przyczynić się do jego lepszego funkcjonowania i dostosowania do potrzeb Użytkowników.
Te pliki wykorzystywane są przez dostawcę oprogramowania, w ramach którego działa nasz sklep. Nie są one łączone z innymi danymi wprowadzanymi przez Ciebie w sklepie. Celem zbierania tych plików jest dokonywanie analiz, które przyczynią się do rozwoju oprogramowania. Więcej na ten temat przeczytasz w Polityce plików cookies Shoper.
Dzięki tym plikom możemy prowadzić działania marketingowe.