Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Twoje dane będą przetwarzane zgodnie z naszą polityką prywatności
Pytania dotyczące wyrobów
  1. Jaki jest najlepszy mięsień na tatar?
    Najlepszym mięśniem na tatara jest dobrze znany wszystkim rostbef, głównie dzięki ciekawemu smakowi, nawet gdy jest serwowany na zimno. Jeśli zaś szukamy „wersji budżetowej” to polecamy polędwicę cygańską, czyli mięsień nadgrzebieniowy łopatki wołowej. Jest to mięsień mało pracujący, aczkolwiek dobrze ukrwiony, co owocuje wyraźnym smakiem.
  2. Co najlepiej nadaje się na zrazy?
    Na zrazy, jak sama nazwa wskazuje, dobrze nadaje się górna zrazowa. Dodatkowo polecamy, dla uzyskania mniejszych rozmiarów dolną zrazową. Jeśli chodzi o większą łatwość rozbijania, świetnie nada się skrzydło wołowe, polecane przez naszą szefową kuchni J_
  3. Co do najlepiej nadaje się do duszenia?
    Do duszenia raczej poszukujemy mięśnia z przerostami tłuszczowymi czy też ścięgnami (m.in. pręga, kark, rozbratel). Przy odpowiednio długiej obróbce termicznej, przerosty po pierwsze zmiękną, po drugie dadzą fajną bazę do przygotowania sosu własnego
  4. Najlepsze mięso dla dziecka?
    Najlepszym mięsem dla dziecka jest cielęcina, aczkolwiek nie dajemy stuprocentowej gwarancji, że tak młode zwierzę usunęło ze swojego organizmu wszelkie ewentualne szczepionki. Dlatego też polecamy dużo zdrowszą jagnięcinę. 
  5. Czy mięso zamówione przeze mnie jest świeże?
    Oczywiście. Dostawy mięsa mamy od poniedziałku do czwartku, mięso jest od razu przez naszego rzeźnika rozbierane i przygotowywane do wysyłki dla Państwa/dla Was.
  6. Ile czasu mogę przechowywać mięso?
    Ze spokojnym sumieniem możemy podpowiedzieć, że surowe mięso można przechowywać do tygodnia. Oczywiście możemy zamrozić na Państwa życzenie, aczkolwiek odradzamy, bo u nas zawsze można dostać świeże.
  7. Czy mrozicie mięso/czy moje zamówienie przyjedzie zamrożone?
    Patrz pkt 6. I 7. Nic nie mrozimy, wszystko jest świeże i rozbierane na miejscu, a do Państwa/Was wysyłane w opakowaniach termicznych, aby tą świeżość dostarczyć i Wam
  8. Skąd pochodzi moje mięso?
    Nasi dostawcy w całości znajdują się w Podlaskiem. Wołowina z Kostry-Śmiejek, jagnięcina i cielęcina z Płonki Strumianki, zaś Wieprzowina z Dziękoni
  9. Co znaczy „sezonowane” mięso?
    Mięso sezonowane czy dojrzewające leżakuje w Naszej jedynej dojrzewalni wołowiny na Podlasiu, po to, aby nabrało odpowiedniej miękkości. Dzięki temu, bez obróbki termicznej, mięso dostaje wspaniałego, niepowtarzalnego smaku i kruchości. Wołowina może być sezonowana na sucho – w kości w odpowiedniej wilgotności i temperaturze przez 30 dni, lub na mokro, gdzie już poszczególne elementy leżakują w opakowaniu VAC przez minimum 30 dni. 
  10. Zamówienie przyjechało zepsute/niekompletne. Co robić?
    W celu omówienia reklamacji prosimy o kontakt drogą telefoniczną bądź mailową. Pytania pomocnicze: czy mięso zmieniło kolor? Czy mięso wydziela nieprzyjemny zapach, jeśli tak to jak długo jest wyjęte z opakowania VAC? Czy nasz wyrób ma wyraźnie kwaśny smak?
  11. Dlaczego moje zamówienie różni się od tego na zdjęciu?
    Jesteśmy małym zakładem rzeźnickim, a nie wielkim przedsiębiorstwem z produkcją przemysłową. Każdy kawałek mięsa różni się od siebie, jest to zjawisko naturalne, nie manipulujemy wyglądem produktów za pomocą wszelkich konserwantów, ulepszaczy i innych mieszanek. Zdjęcia dostępne na stronie są zdjęciami przykładowymi.
  12. Czy mamy w ofercie mięso mielone?
    Odradzamy zamawianie mięsa mielonego, gdyż zmielone mięso traci swoją trwałość i naturalną wytrzymałość. W przypadku ogromnej chęci zamówienia mięsa w tej formie, prosimy o kontakt telefoniczny +48 733-800-014
  13. Czy wędliny zostaną pokrojone?
    Oczywiście, kroimy wędliny. W jeden worek VAC pakujemy do 300g wędliny sous vide pokrojonej w plastry. Większe gramatury będą powodowały sklejanie się produktu, które poskutkuje utratą formy przy wyjmowaniu z opakowania. Ilości większe niż 1kg wysyłamy w jednym kawałku. Wędliny suszone sprzedajemy krojone w pudełkach 0,5l (100-150g) oraz 1l  (150-300g). Wielkości powyżej 1kg również wysyłamy w całym kawałku. 
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl