Antrykot Sezonowany 45-dniowy

Dostępność: dostępny na zamówienie
Wysyłka w: 10 dni
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 286,00 zł

Cena regularna:

286.00
ilość kg

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane

Opis

Antrykot (ang. Rib Eye) jest to mięsień leżący na żebrach, pochodzi z górnej części woła. W tuszy znajduje się między rozbratelem, a rostbefem. Przez to, że jest umiejscowiony na żebrach - jest mięśniem mniej pracującym, co pozwala na jego większe otłuszczenie na poziomie 8-36% masy mięśnia.

Doskonały do: smażenia, grillowania, sezonowania, duszenia, pieczenia

 

Potrawy polecane do przygotowania z antrykotu: steki, hamburgery, gulasz, może być podawany z kością lub bez

 

W naszym zakładzie rzeźnickim stosujemy dwie metody sezonowania steków: na sucho i na mokro. Metoda sezonowania „na sucho” polega na pozostawieniu mięśnia w jego „naturalnym środowisku” - na kości. Sezonujemy je od 21 do 90 dni. Do steków sezonowanych na sucho należą: polędwica, antrykot, rostbef, porterhouse, t-bone oraz tomahawk.

 

Metoda sezonowania „na mokro” polega na odłączeniu mięśnia od dużych elementów, czyli dzielimy mięsień na mięśnie właściwe, następnie zamykamy je próżniowo i czekamy od 12 do 28 dni. W naszym sklepie dostępne są następujące steki sezonowane „na mokro”: rostbef, antrykot, polędwica stek rzeźnika. 

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl