Bekon wędzony w stylu amerykańskim
Opis
Tworząc ten Bekon Szef Maciej smakowo wzorował się na bekonie z firmy Nueske's Appelwood Smokes Meats z Wisconsin , USA.
Sztukowy Bekon w stylu Amerykańskim charakteryzuje się tym że nie jest nastrzykiwany wodą ani solanką. Jest peklowany na sucho z wykorzystaniem soli, cukru i peklosoli. A sam proces wędzenia odbywa się dzięki wykorzystania drzewa z jabłoni. Bekon nadaje się do spożycia na zimno, jak również idealnie sprawdza się do grillowania i smażenia. Bardzo fajnie oddaje swój smak do płynów takich jak zupy czy sosy, dzięki temu, że aromat dymu jest delikatny , nie jest ani kwaśny ani gorzki, ani tym bardziej agresywny. Produkt ten świetnie działa jako umami w różnych daniach. Jest idealny jako dodatek do hamburgerów.
SKŁAD I WYSTĘPUJĄCE ALERGENY (pogrubiona czcionka)
Boczek wieprzowy
Sól
Cukier
Peklosól