Bresaola
Opis
Bresaola to pochodząca z Włoch, długo dojrzewająca wędlina z ligawy wołowej, marynowanej w czerwonym winie i przyprawach, która następnie dojrzewa przez minimum 5 tygodni. Dzięki temu, że mięso dojrzewa w szczególnych warunkach jest wyjątkowo miękkie. Z czasem bresaola lekko twardnieje i zmienia kolor na ciemnoczerwony. Bresaola ma delikatny, lekko słodki posmak i charakteryzuje się niską zawartością tłuszczu. Oferujemy bresaole w dwóch opakowaniach: 0,5-litrowe opakowanie (ok 100g) oraz 1-litrowe opakowanie (ok 200g).
SKŁAD i WYSTEPUJĄCE ALERGENY (pogrubiona czcionka):
LIGAWA WŁ
WINO CZERWONE (zawiera DWUTLENEK SIARKI)
SÓL
CUKIER BIAŁY
PIEPRZ CZARNY MIELONY
ROZMARYN ŚWIEŻY
TYMIANEK ŚWIEŻY
PEKLOSÓL
GOŹDZIKI MIELONE
CYNAMON MIELONY