Guanciale wieprzowe

Dostępność: brak towaru
Cena: 100,00 zł 100.00
ilość kg

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

Guanciale uzyskiwane jest z policzka i podgardla wieprzowego. Wizualnie jest podobne do suszonej słoniny lub boczku i składa się z tkanki tłuszczowej z jednym lub dwoma chudymi pasami. Mięso marynowane jest w soli, a z wierzchu nacierane jest dużą ilością czarnego mielonego pieprzu. Po przyprawieniu dojrzewa od 5 do 6 tygodni. W smaku jest niezbyt słone ale bardzo aromatyczne.

Guanciale we włoskiej kuchni jest niezastąpionym składnikiem carbonary, a pokrojone w cienkie plasterki idealnie nadaje się do jajecznicy lub po prostu na surowo, jako przekąska. Guanciale oferujemy w dwóch opakowaniach: 0,5-litrowym (około 100g) orz 1-litrowym (około 200g)

 

SKŁAD i WYSTEPUJĄCE ALERGENY (pogrubiona czcionka):

PODGARDLE WP Z POLICZKIEM

PEKLOSÓL

SÓL

PIEPRZ CZARNY MIELONY

Opinie o produkcie (1)

5 października 2020

To najlepszy "boczek" świata!

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl