Kaszanka
Opis
Kaszanka to tradycyjny wyrób z mięsa wieprzowego, podrobów cielęco – jagnięcych, kaszy gryczanej i krwi bądź hemoglobiny. Skład może odpychać, aczkolwiek kto spróbował ten wie, że nie można przejść obok niej obojętnie. Najlepiej smakuje na ciepło, smażona lub grillowana, cebulką i jabłkiem.
Jedna pałka, czyli ok 15 cm naszej kaszanki waży około 120g.
KASZA GRYCZANA
MIĘSO WIEPRZOWE
SERCA CIELĘCE
OZORKI CIELĘCE
PŁUCA CIELĘCE
OZORKI JAGNIĘCE
NERKI CIELĘCE I JAGNIĘCE
SÓL
PIEPRZ ZIOŁOWY
PIEPRZ CZARNY MIELONY
KOLENDRA MIELONA
LIŚĆ LAUROWY MIELONY
MAJERANEK SUSZONY
ZIELE ANGIELSKIE MIELONE
HEMOGLOBINA
WYWAR WIEPRZOWY
CZOSNEK GRANULOWANY
JELITA WIEPRZOWE