Kebab jagnięco-wołowy
Opis
Kebab jagnięco-wołowy (oryginalnie nazywany shish kebab) to forma tureckiej potrawy zwyczajowo podawanej na drewnianym patyczku z mielonego mięsa jagnięco-wołowego. Kebab jest przeznaczony dla miłośników ostrości i wyrazistości, o której stanowią: drobno siekana cebulka, chilli, ostra papryka i pieprz. Pikantność cudownie wyważona jest świeżymi ziołami. Przez specyfikę dostaw jesteśmy zmuszeni do wysyłki zmielonej i przyprawionej masy mięsnej, gdyż patyczek przebiłby worek VAC. Jednocześnie polecamy przyrządzić masę w formie soczystych burgerków o dowolnej gramaturze.
SKŁAD I WYSTĘPUJĄCE ALERGENY (pogrubiona czcionka):
JAGNIĘCINA
WOŁOWINA
CEBULA MAŁA
CZOSNEK
CHILLI GRYS
PAPRYKA OSTRA mielona
PIEPRZ CZARNY mielony
KMIN RZYMSKI mielony
KOLENDRA mielona
CYNAMON mielony
CUKIER BIAŁY
PIETRUSZKA NAĆ
MIĘTA SUSZONA
OLEJ ROŚLINNY RZEPAKOWY
SÓL