Kofta jagnięca
Opis
Kofta to szaszłyk z mielonego mięsa jagnięcego z bałkańskimi, świeżymi przyprawami i ziołami. Mięta, kolendra, pietruszka, cynamon i imbir nadają kofcie łagodnego lecz zdecydowanego aromatu. Tradycyjnie nadziewana na patyczki szaszłykowe, jednakże z racji ostrych końcówek, jesteśmy zmuszeni wysyłać samą masę do samodzielnego nadziania na szaszłyki (z oszczędności czasu polecamy smażyć w formie mini kotlecików burgerowych). Idealnie komponuje się z sosem miętowo-jogurtowym.
SKŁAD i WYSTEPUJĄCE ALERGENY (pogrubiona czcionka):
JAGNIĘCINA
CZOSNEK
IMBIR
CEBULA
PIETRUSZKA NAĆ
MIĘTA ZIOŁA
KMIN RZYMSKI MIELONY
KOLENDRA MIELONA
KOLENDRA ZIOŁA
CYNAMON MIELONY
PIEPRZ CZARNY MIELONY
OLEJ ROŚLINNY RZEPAKOWY
SÓL