Onglet (Butcher's steak, Hanger steak, Stek Rzeźnika)

Dostępność: dostępny na zamówienie
Wysyłka w: 10 dni
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 75,00 zł 75.00
ilość kg

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane

Opis

Onglet
Steak onglet, hanger steak, stek rzeźnika, świeca… To wszystko nazwy części przepony wołowej. Mięsień mocno ukrwiony, zdecydowanie różni się smakiem od sezonowanych antrykotów czy rostbefów. Propozycja „budżetowa” z racji na swój wygląd i 14-dniowe sezonowanie. W przeciwieństwie do polędwicy, która występuje w parze w wole, przepona jest jedna, tudzież onglet został nazwany „stekiem rzeźnika”, rzeźnicy którzy poznali się na jego smaku i strukturze, zachowywali go dla siebie. Jest to raczej stek minutowy, który wymaga wprawy w przygotowaniu. 

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl