Pastrami
Opis
Mostek wołowy jako bardzo rzadko spotykana część wołowiny świetnie nadaje się na króla wędlin – pastrami. Długie pieczenie po uprzednim marynowaniu (min.8 dni) w zalewie z przypraw korzennych, pozwala wydobyć pełnię smaku czerwonego mięsa. Dodatkowo wędlina ta zyskuje na smaku po podgrzaniu na parze.
SKŁAD i WYSTEPUJĄCE ALERGENY (pogrubiona czcionka):
MOSTEK WŁ
WODA
SÓL
CUKIER MUSCOVADO
PEKLOSÓL
CZOSNEK ŚWIEŻY
GORCZYCA BIAŁA ZIARNO
KOLENDRA MIELONA
PIEPRZ CZARNY MIELONY
CUKIER BIAŁY
CYNAMON LASKA
GOŹDZIKI
POSYPKA:
PIEPRZ CZARNY MIELONY
PAPRYKA OSTRA
CZOSNEK GRANULOWANY
GORCZYCA BIAŁA ZIARNO
SÓL
PAPRYKA SŁODKA MIELONA
CEBULA GRANULOWANA