Udziec Jagnięcy z/k
Opis
Udziec jagnięcy to największa część jagnięciny sprzedawana w całości. Jest to również część tuszy dość mocno pokryta tłuszczem. Jednym z elementów udźca doskonałym do grillowania, smażenia i pieczenia jest tzw. zad jagnięcy (rump).
Jeden cały udziec jg z/k waży średnio 1200g
Doskonały do: duszenia, pieczenia, grillowania
Potrawy polecane do wykonania z udźca jagnięcego z kością: udziec pieczony w całości, mięso duszone np. gulasz, steki
Jagnięcina, którą proponujemy klientom w naszym Rzeźniku, pochodzi z małych, podlaskich gospodarstw. Współpracujemy tylko z regionalnymi dostawcami, ponieważ mamy pewność, że mięso, które otrzymujemy, jest doskonałej jakości. Po dostarczeniu do sklepu mięso jest na miejscu rozbierane przez naszego rzeźnika, porcjowane i gotowe do sprzedaży.