Comber Jagnięcy

Comber jagnięcy pochodzi z półtuszy jagnięcej z części lędźwiowo-krzyżowej. Mięso ma jasnoróżowy kolor. W naszym Rzeźniku sprzedajemy comber z kostką żebrową.
Dostępność: dostępny na zamówienie
Wysyłka w: 10 dni
Kark Jagnięcy b/k

Jest to ostatni mięsień wzdłuż kręgosłupa zaraz po combrze.
Dostępność: dostępny na zamówienie
Wysyłka w: 10 dni
Łopatka Jagnięca b/k

Łopatka jagnięca jest to mięsień, który swoim otłuszczeniem odkryje przed nami unikalny smak jagnięciny.
Dostępność: dostępny na zamówienie
Wysyłka w: 10 dni
Schab jagnięcy z/k

Schab jagnięcy z kością (inaczej siodło) jest to element leżący między udźcem, a pierwszym żebrem wzdłuż kręgosłupa. W skład siodła wchodzi schab jagnięcy oraz polędwiczka.
Dostępność: dostępny na zamówienie
Wysyłka w: 10 dni
Udziec Jagnięcy z/k

Udziec jagnięcy to największa część jagnięciny sprzedawana w całości. Jest to również część tuszy dość mocno pokryta tłuszczem. Jednym z elementów udźca doskonałym do grillowania, smażenia i pieczenia jest tzw. zad jagnięcy (rump).
Dostępność: dostępny na zamówienie
Wysyłka w: 10 dni
Zad Jagnięcy b/k (biodrówka)

Górna część udźca jagnięcego, często nazywana biodrówką lub ogonówką. Okryty warstwą tłuszczu świetnie się spisuje jako mięsień stekowy.
Dostępność: dostępny na zamówienie
Wysyłka w: 10 dni