Antrykot Sezonowany 45-dniowy
Antrykot (ang. Rib Eye) jest to mięsień leżący na żebrach, pochodzi z górnej części woła. W tuszy znajduje się między rozbratelem, a rostbefem. Przez to, że jest umiejscowiony na żebrach - jest mięśniem mniej pracującym, co pozwala na jego większe otłuszczenie na poziomie 8-36% masy mięśnia.
Dostępność: dostępny na zamówienie
Wysyłka w: 10 dni
Górna zrazowa wołowa
Górna zrazowa jest to górna część udźca wołowego bez kości o jednolitej, ciemnoczerwonej barwie i delikatnej drobno włóknistej tkance mięśniowej. Warto zwrócić uwagę na niewielki przerost tłuszczowy.
Dostępność: dostępny na zamówienie
Wysyłka w: 10 dni
Kark Wołowy
Kark wołowy należy do części mięśni grzbietu, które są silnie przerośnięte tłuszczem na poziomie 8-18%, co sprawia, że mięso jest dość twarde i żylaste. Stopień tłustości mięsa zależy od wieku, rasy i płci zwierzęcia.
Dostępność: dostępny na zamówienie
Wysyłka w: 10 dni
Ligawa wołowa
Ligawa jest to podłużny mięsień z udźca wołowego z zawartością tłuszczu poniżej 2%. Najbardziej popularny mięsień na tatara.
Dostępność: dostępny na zamówienie
Wysyłka w: 10 dni
Polędwica cygańska
Mięsień nadgrzebieniowy łopatki, zwany również polędwicą cygańską, jest mięsem chudym o bardzo niskim przeroście tłuszczowym. Polecana tylko na tatara.
Dostępność: dostępny na zamówienie
Wysyłka w: 10 dni
Polędwica Wołowa Sezonowana
Polędwica wołowa (Chateaubriand, Filet Mignon) Polędwica to najdelikatniejszy kawałek tuszy - długi i dość wąski mięsień zwierzęcia, który odkrywamy, odsłaniając część udźca wołowego oraz rostbefu, charakteryzuje się bardzo niskim otłuszczeniem na poziomie 2%.
Dostępność: dostępny na zamówienie
Wysyłka w: 10 dni
Rostbef Sezonowany
Rostbef wołwoy (ang. New York Strip) to drugi najbardziej popularny mięsień na steka w Polsce. Leży między antrykotem, a udźcem. Średnie otłuszczenie wynosi 2-8%. Charakterystyczny smak rostbefu wyróżnia go spośród wszystkich mięśni wołowych.
Dostępność: dostępny na zamówienie
Wysyłka w: 10 dni