Boczek Wieprzowy Sous Vide
Mogłoby się wydawać, iż pospolity boczek nie skrywa dużo tajemnic. Jednakże, po przyrządzeniu go metodą sous vide, co oznacza długie gotowanie mięsa (24h, poniżej temperatury wrzenia) w kąpieli wodnej, które jest zamknięte w worku próżniowym z aromatycznym rozmarynem i świeżą skórką pomarańczową, boczek pokazuje nowe oblicze. Wyrób wspaniale nada się do zawijania mięs, warzyw, rolad, jak również do jajecznicy czy na kanapkę.
Dostępność: dostępny na zamówienie
Wysyłka w: 10 dni
Guanciale wieprzowe
Guanciale uzyskiwane jest z policzka i podgardla wieprzowego. Wizualnie jest podobne do suszonej słoniny lub boczku i składa się z tkanki tłuszczowej z jednym lub dwoma chudymi pasami. Mięso marynowane jest w soli, a z wierzchu nacierane jest dużą ilością czarnego mielonego pieprzu. Po przyprawieniu dojrzewa od 5 do 6 tygodni. W smaku jest niezbyt słone ale bardzo aromatyczne.
Guanciale we włoskiej kuchni jest niezastąpionym składnikiem carbonary, a pokrojone w cienkie plasterki idealnie nadaje się do jajecznicy lub po prostu na surowo, jako przekąska. Guanciale oferujemy w dwóch opakowaniach: 0,5-litrowym (około 100g) orz 1-litrowym (około 200g)
Dostępność: dostępny na zamówienie
Wysyłka w: 10 dni
Karkówka Wieprzowa Sous Vide
Karkówka wieprzowa przyrządzana metodą sous vide co oznacza długie gotowanie mięsa (24h, poniżej temperatury wrzenia) w kąpieli wodnej, które jest zamknięte z przyprawami w worku próżniowym. Dzięki tej metodzie cały mięsień łącznie z przerostami tłuszczowymi jest soczysty, miękki i delikatny.
Dostępność: dostępny na zamówienie
Wysyłka w: 10 dni
Kiełbasa Pieprzowa Suszona
Oryginalny wyrób, autorska receptura. Świetna propozycja zajmująca ręce i kubki smakowe na długie godziny w podróży czy podczas oglądania filmów. Średnio rozdrobnione mięso wieprzowe przyprawione grubo mielonym czarnym pieprzem znacznie rozgrzewa i pobudza. Jedna sztuka (pałka) 5-dniowej kiełbaski waży ok 80g.
Dostępność: dostępny na zamówienie
Wysyłka w: 10 dni
Pastrami
Mostek wołowy jako bardzo rzadko spotykana część wołowiny świetnie nadaje się na króla wędlin – pastrami. Długie pieczenie po uprzednim marynowaniu (min.8 dni) w zalewie z przypraw korzennych, pozwala wydobyć pełnię smaku czerwonego mięsa. Dodatkowo wędlina ta zyskuje na smaku po podgrzaniu na parze.
Dostępność: dostępny na zamówienie
Wysyłka w: 10 dni
Pasztet cielęcy
Jest to najbardziej delikatny i neutralny w smaku pasztet. Cechuje go zwarta struktura będąca wynikiem użycia do jego produkcji wyłącznie mięsa cielęcego, wątróbki cielęcej i warzyw. Idealny dla osób z wysublimowanym smakiem i dzieci.
Wszystkie nasze pasztety nie zawierają produktów mącznych (glutenowych).
Dostępność: dostępny na zamówienie
Wysyłka w: 10 dni
Pasztet wieprzowo-wołowy z żurawiną
Wyraźny w smaku pasztet składający z wołowiny, wieprzowiny i wątroby cielęcej z dodatkiem suszonej żurawiny.
Wszystkie nasze pasztety nie zawierają produktów mącznych (glutenowych).
Dostępność: dostępny na zamówienie
Wysyłka w: 10 dni
Schab Wieprzowy Sous Vide
Schab wieprzowy przyrządzany metodą sous vide co oznacza długie gotowanie mięsa (16-18h, poniżej temperatury wrzenia) w kąpieli wodnej, które jest zamknięte z przyprawami w worku próżniowym. Dzięki tej metodzie schab, który jest mięśniem chudym, jest soczysty, kruchy, delikatny, a jednocześnie z wyraźnym wieprzowym smakiem.
Dostępność: dostępny na zamówienie
Wysyłka w: 10 dni
Schab wieprzowy sous-vide ze śliwką i morelą
Inna propozycja słynnego już Schabu Sous Vide z naszego „Rzeźnika”. Tym razem jednak w zastosowanych ziołach nie znajdziemy płatków chilli czy oregano, a jedynie pietruszkę. Wersja wzbogacona nadzieniem z suszonej śliwki oraz lekko kwaskowej moreli, to świetna propozycja dla miłośników słodkiego przełamania w wędlinach oraz dla wszystkich amatorów strojenia półmisków z wędlinami.
Dostępność: dostępny na zamówienie
Wysyłka w: 10 dni
Udziec wołowy (roast beef)
Roast beef, czyli pieczony udziec wołowy. Górna zrazowa, marynowana dwie doby w grubej warstwie pieprzu, papryki słodkiej oraz ostrej i bukiecie ziół, aby dogłębnie przeszła marynatą i pieczona dwuetapowo do osiągnięcia określonej temperatury w środku mięśnia w celu uniknięcia przepieczenia i wysuszenia.
Dostępność: dostępny na zamówienie
Wysyłka w: 10 dni