Mięso surowe

Antrykot Sezonowany

Antrykot Sezonowany
Antrykot Sezonowany

Antrykot (ang. Rib Eye) jest to mięsień leżący na żebrach, pochodzi z górnej części woła. W tuszy znajduje się między rozbratelem, a rostbefem. Przez to, że jest umiejscowiony na żebrach - jest mięśniem mniej pracującym, co pozwala na jego większe otłuszczenie na poziomie 8-36% masy mięśnia.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 167,00 zł
kg

Antrykot Sezonowany 45-dniowy

Antrykot Sezonowany 45-dniowy
Antrykot Sezonowany 45-dniowy

Antrykot (ang. Rib Eye) jest to mięsień leżący na żebrach, pochodzi z górnej części woła. W tuszy znajduje się między rozbratelem, a rostbefem. Przez to, że jest umiejscowiony na żebrach - jest mięśniem mniej pracującym, co pozwala na jego większe otłuszczenie na poziomie 8-36% masy mięśnia.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 184,00 zł
kg

Antrykot Sezonowany 60-dniowy

Antrykot Sezonowany 60-dniowy
Antrykot Sezonowany 60-dniowy

Antryko (ang. Rib Eye) jest to mięsień leżący na żebrach, pochodzi z górnej części woła. W tuszy znajduje się między rozbratelem, a rostbefem. Przez to, że jest umiejscowiony na żebrach - jest mięśniem mniej pracującym, co pozwala na jego większe otłuszczenie na poziomie 8-36% masy mięśnia.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 228,00 zł
kg

Comber Jagnięcy

Comber Jagnięcy
Comber Jagnięcy

Comber jagnięcy pochodzi z półtuszy jagnięcej z części lędźwiowo-krzyżowej. Mięso ma jasnoróżowy kolor. W naszym Rzeźniku sprzedajemy comber z kostką żebrową. 

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 144,00 zł
szt.

Górka Cielęca

Górka Cielęca
Górka Cielęca

Górka cielęca to jest to mięsień, który leży wzdłuż kręgosłupa od udźca do karku. Jest to mięsień o bardzo niskim otłuszczeniu. W naszym Rzeźniku proponujemy górkę cielęcą z kością.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 84,00 zł
szt.

Górna zrazowa wołowa

Górna zrazowa wołowa
Górna zrazowa wołowa

Górna zrazowa jest to górna część udźca wołowego bez kości o jednolitej, ciemnoczerwonej barwie i delikatnej drobno włóknistej tkance mięśniowej. Warto zwrócić uwagę na niewielki przerost tłuszczowy.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 67,00 zł
kg

Kark Cielęcy b/k

Kark Cielęcy b/k
Kark Cielęcy b/k

Kark cielęcy to ostatni mięsień wzdłuż kręgosłupa zaraz po górce cielęcej. Otłuszczenie koło 11%.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 74,00 zł
kg

Kark Jagnięcy b/k

Kark Jagnięcy b/k
Kark Jagnięcy b/k

Jest to ostatni mięsień wzdłuż kręgosłupa zaraz po combrze.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 80,00 zł
szt.

Kark Wołowy

Kark Wołowy
Kark Wołowy

Kark wołowy należy do części mięśni grzbietu, które są silnie przerośnięte tłuszczem na poziomie 8-18%, co sprawia, że mięso jest dość twarde i żylaste. Stopień tłustości mięsa zależy od wieku, rasy i płci zwierzęcia.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 60,00 zł
kg

Ligawa wołowa

Ligawa wołowa
Ligawa wołowa

Ligawa jest to podłużny mięsień z udźca wołowego z zawartością tłuszczu poniżej 2%. Najbardziej popularny mięsień na tatara.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 74,00 zł
kg

Łopatka Jagnięca b/k

Łopatka Jagnięca b/k
Łopatka Jagnięca b/k

Łopatka jagnięca jest to mięsień, który swoim otłuszczeniem odkryje przed nami unikalny smak jagnięciny.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 75,00 zł
kg

Onglet (Butcher's steak, Hanger steak, Stek Rzeźnika)

Onglet (Butcher's steak, Hanger steak, Stek Rzeźnika)
Onglet (Butcher's steak, Hanger steak, Stek Rzeźnika)

Steak onglet, hanger steak, stek rzeźnika, świeca… To wszystko nazwy części przepony wołowej.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 60,00 zł
kg

Polędwica cygańska

Polędwica cygańska
Polędwica cygańska

Mięsień nadgrzebieniowy łopatki, zwany również polędwicą cygańską, jest mięsem chudym o bardzo niskim przeroście tłuszczowym. Polecana tylko na tatara.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 67,00 zł
kg

Polędwica Wołowa Sezonowana

Polędwica Wołowa Sezonowana
Polędwica Wołowa Sezonowana

Polędwica wołowa (Chateaubriand, Filet Mignon) Polędwica to najdelikatniejszy kawałek tuszy - długi i dość wąski mięsień zwierzęcia, który odkrywamy, odsłaniając część udźca wołowego oraz rostbefu, charakteryzuje się bardzo niskim otłuszczeniem na poziomie 2%. 

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 200,00 zł
kg

Rostbef Sezonowany

Rostbef Sezonowany
Rostbef Sezonowany

Rostbef wołwoy (ang. New York Strip) to drugi najbardziej popularny mięsień na steka w Polsce. Leży między antrykotem, a udźcem. Średnie otłuszczenie wynosi 2-8%. Charakterystyczny smak rostbefu wyróżnia go spośród wszystkich mięśni wołowych.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 162,00 zł
kg

Schab Cielęcy b/k

Schab Cielęcy b/k
Schab Cielęcy b/k

Schab cielęcy znajduje się między udźcem, a pierwszym żebrem. Zawartość tłuszczu w tym elemencie wynosi mniej niż 2%.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 81,00 zł
kg

Schab jagnięcy z/k

Schab jagnięcy z/k
Schab jagnięcy z/k

Schab jagnięcy z kością (inaczej siodło) jest to element leżący między udźcem, a pierwszym żebrem wzdłuż kręgosłupa. W skład siodła wchodzi schab jagnięcy oraz polędwiczka. 

 

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 93,00 zł
kg

Udziec Cielęcy

Udziec Cielęcy
Udziec Cielęcy

Udziec cielęcy jest największym mięśniem cielęcym, w którego skład wchodzą: górna zrazowa, dolna zrazowa, ligawa, kulka, krzyżowa, skrzydło. Jest to element tuszy, o niskim otłuszczeniu.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 77,00 zł
kg
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl