Mięso surowe

Antrykot Sezonowany 45-dniowy

Antrykot Sezonowany 45-dniowy
Antrykot Sezonowany 45-dniowy

Antrykot (ang. Rib Eye) jest to mięsień leżący na żebrach, pochodzi z górnej części woła. W tuszy znajduje się między rozbratelem, a rostbefem. Przez to, że jest umiejscowiony na żebrach - jest mięśniem mniej pracującym, co pozwala na jego większe otłuszczenie na poziomie 8-36% masy mięśnia.

Dostępność: dostępny na zamówienie

Wysyłka w: 10 dni

Cena:

286,00 zł

kg

Comber Jagnięcy

Comber Jagnięcy
Comber Jagnięcy

Comber jagnięcy pochodzi z półtuszy jagnięcej z części lędźwiowo-krzyżowej. Mięso ma jasnoróżowy kolor. W naszym Rzeźniku sprzedajemy comber z kostką żebrową. 

Dostępność: dostępny na zamówienie

Wysyłka w: 10 dni

Cena:

186,00 zł

szt.

Górna zrazowa wołowa

Górna zrazowa wołowa
Górna zrazowa wołowa

Górna zrazowa jest to górna część udźca wołowego bez kości o jednolitej, ciemnoczerwonej barwie i delikatnej drobno włóknistej tkance mięśniowej. Warto zwrócić uwagę na niewielki przerost tłuszczowy.

Dostępność: dostępny na zamówienie

Wysyłka w: 10 dni

Cena:

64,00 zł

kg

Kark Cielęcy b/k

Kark Cielęcy b/k
Kark Cielęcy b/k

Kark cielęcy to ostatni mięsień wzdłuż kręgosłupa zaraz po górce cielęcej. Otłuszczenie koło 11%.

Dostępność: dostępny na zamówienie

Wysyłka w: 10 dni

Cena:

85,00 zł

kg

Kark Jagnięcy b/k

Kark Jagnięcy b/k
Kark Jagnięcy b/k

Jest to ostatni mięsień wzdłuż kręgosłupa zaraz po combrze.

Dostępność: dostępny na zamówienie

Wysyłka w: 10 dni

Cena:

95,00 zł

szt.

Kark Wołowy

Kark Wołowy
Kark Wołowy

Kark wołowy należy do części mięśni grzbietu, które są silnie przerośnięte tłuszczem na poziomie 8-18%, co sprawia, że mięso jest dość twarde i żylaste. Stopień tłustości mięsa zależy od wieku, rasy i płci zwierzęcia.

Dostępność: dostępny na zamówienie

Wysyłka w: 10 dni

Cena:

52,00 zł

kg

Ligawa wołowa

Ligawa wołowa
Ligawa wołowa

Ligawa jest to podłużny mięsień z udźca wołowego z zawartością tłuszczu poniżej 2%. Najbardziej popularny mięsień na tatara.

Dostępność: dostępny na zamówienie

Wysyłka w: 10 dni

Cena:

69,00 zł

kg

Łopatka Jagnięca b/k

Łopatka Jagnięca b/k
Łopatka Jagnięca b/k

Łopatka jagnięca jest to mięsień, który swoim otłuszczeniem odkryje przed nami unikalny smak jagnięciny.

Dostępność: dostępny na zamówienie

Wysyłka w: 10 dni

Cena:

91,00 zł

kg

Polędwica cygańska

Polędwica cygańska
Polędwica cygańska

Mięsień nadgrzebieniowy łopatki, zwany również polędwicą cygańską, jest mięsem chudym o bardzo niskim przeroście tłuszczowym. Polecana tylko na tatara.

Dostępność: dostępny na zamówienie

Wysyłka w: 10 dni

Cena:

70,00 zł

kg

Polędwica Wołowa Sezonowana

Polędwica Wołowa Sezonowana
Polędwica Wołowa Sezonowana

Polędwica wołowa (Chateaubriand, Filet Mignon) Polędwica to najdelikatniejszy kawałek tuszy - długi i dość wąski mięsień zwierzęcia, który odkrywamy, odsłaniając część udźca wołowego oraz rostbefu, charakteryzuje się bardzo niskim otłuszczeniem na poziomie 2%. 

Dostępność: dostępny na zamówienie

Wysyłka w: 10 dni

Cena:

225,00 zł

kg

Rostbef Sezonowany

Rostbef Sezonowany
Rostbef Sezonowany

Rostbef wołwoy (ang. New York Strip) to drugi najbardziej popularny mięsień na steka w Polsce. Leży między antrykotem, a udźcem. Średnie otłuszczenie wynosi 2-8%. Charakterystyczny smak rostbefu wyróżnia go spośród wszystkich mięśni wołowych.

Dostępność: dostępny na zamówienie

Wysyłka w: 10 dni

Cena:

290,00 zł

kg

Schab jagnięcy z/k

Schab jagnięcy z/k
Schab jagnięcy z/k

Schab jagnięcy z kością (inaczej siodło) jest to element leżący między udźcem, a pierwszym żebrem wzdłuż kręgosłupa. W skład siodła wchodzi schab jagnięcy oraz polędwiczka. 

 

Dostępność: dostępny na zamówienie

Wysyłka w: 10 dni

Cena:

107,00 zł

kg

Udziec Cielęcy

Udziec Cielęcy
Udziec Cielęcy

Udziec cielęcy jest największym mięśniem cielęcym, w którego skład wchodzą: górna zrazowa, dolna zrazowa, ligawa, kulka, krzyżowa, skrzydło. Jest to element tuszy, o niskim otłuszczeniu.

Dostępność: dostępny na zamówienie

Wysyłka w: 10 dni

Cena:

88,00 zł

kg

Udziec Jagnięcy z/k

Udziec Jagnięcy z/k
Udziec Jagnięcy z/k

Udziec jagnięcy to największa część jagnięciny sprzedawana w całości. Jest to również część tuszy dość mocno pokryta tłuszczem. Jednym z elementów udźca doskonałym do grillowania, smażenia i pieczenia jest tzw. zad jagnięcy (rump).

Dostępność: dostępny na zamówienie

Wysyłka w: 10 dni

Cena:

100,00 zł

szt.

Zad Jagnięcy b/k (biodrówka)

Zad Jagnięcy b/k (biodrówka)
Zad Jagnięcy b/k (biodrówka)

Górna część udźca jagnięcego, często nazywana biodrówką lub ogonówką. Okryty warstwą tłuszczu świetnie się spisuje jako mięsień stekowy.

Dostępność: dostępny na zamówienie

Wysyłka w: 10 dni

Cena:

97,00 zł

szt.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl