Antrykot Sezonowany 45-dniowy
Antrykot (ang. Rib Eye) jest to mięsień leżący na żebrach, pochodzi z górnej części woła. W tuszy znajduje się między rozbratelem, a rostbefem. Przez to, że jest umiejscowiony na żebrach - jest mięśniem mniej pracującym, co pozwala na jego większe otłuszczenie na poziomie 8-36% masy mięśnia.
Dostępność: dostępny na zamówienie
Wysyłka w: 10 dni
Babka ziemniaczana
Podlaski specjał, który pokazuje swój potencjał dopiero przy podaniu go z kwaśną, gęstą śmietaną i ogórkiem kiszonym.
Dostępność: dostępny na zamówienie
Wysyłka w: 10 dni
Boczek Arizona BBQ
Jeżeli karkówka jest królową grilla, to boczek jest jest pierwszym przybocznym.
Dostępność: dostępny na zamówienie
Wysyłka w: 10 dni
Boczek marynowany
Jeżeli karkówka jest królową grilla, to boczek jest jest pierwszym przybocznym.
Dostępność: dostępny na zamówienie
Wysyłka w: 10 dni
Boczek Wieprzowy Sous Vide
Mogłoby się wydawać, iż pospolity boczek nie skrywa dużo tajemnic. Jednakże, po przyrządzeniu go metodą sous vide, co oznacza długie gotowanie mięsa (24h, poniżej temperatury wrzenia) w kąpieli wodnej, które jest zamknięte w worku próżniowym z aromatycznym rozmarynem i świeżą skórką pomarańczową, boczek pokazuje nowe oblicze. Wyrób wspaniale nada się do zawijania mięs, warzyw, rolad, jak również do jajecznicy czy na kanapkę.
Dostępność: dostępny na zamówienie
Wysyłka w: 10 dni
Bresaola
Bresaola to pochodząca z Włoch, długo dojrzewająca wędlina z ligawy wołowej, marynowanej w czerwonym winie i przyprawach, która następnie dojrzewa przez minimum 5 tygodni. Dzięki temu, że mięso dojrzewa w szczególnych warunkach jest wyjątkowo miękkie. Z czasem bresaola lekko twardnieje i zmienia kolor na ciemnoczerwony. Bresaola ma delikatny, lekko słodki posmak i charakteryzuje się niską zawartością tłuszczu. Oferujemy bresaole w dwóch opakowaniach: 0,5-litrowe opakowanie (ok 100g) oraz 1-litrowe opakowanie (ok 200g).
Dostępność: dostępny na zamówienie
Wysyłka w: 10 dni
Burgery stekowe
To nie są zwykłe kotlety burgerowe. To Rolls Royce pośród burgerów.
Dostępność: dostępny na zamówienie
Wysyłka w: 10 dni
Fasolka po bretońsku
Bardzo popularne danie w kuchni polskiej składające się z fasoli, naszej kiełbaski cielęco-jagnięcej, pieczonej wieprzowiny i warzyw korzeniowych. Dobrze smakuje na ciepło jak i na zimno. Wygodna propozycja na wyjazdy, gdyż jest bardzo sycącym daniem jednogarnkowym, łatwym w podgrzaniu.
Dostępność: dostępny na zamówienie
Wysyłka w: 10 dni
Górna zrazowa wołowa
Górna zrazowa jest to górna część udźca wołowego bez kości o jednolitej, ciemnoczerwonej barwie i delikatnej drobno włóknistej tkance mięśniowej. Warto zwrócić uwagę na niewielki przerost tłuszczowy.
Dostępność: dostępny na zamówienie
Wysyłka w: 10 dni
Guanciale wieprzowe
Guanciale uzyskiwane jest z policzka i podgardla wieprzowego. Wizualnie jest podobne do suszonej słoniny lub boczku i składa się z tkanki tłuszczowej z jednym lub dwoma chudymi pasami. Mięso marynowane jest w soli, a z wierzchu nacierane jest dużą ilością czarnego mielonego pieprzu. Po przyprawieniu dojrzewa od 5 do 6 tygodni. W smaku jest niezbyt słone ale bardzo aromatyczne.
Guanciale we włoskiej kuchni jest niezastąpionym składnikiem carbonary, a pokrojone w cienkie plasterki idealnie nadaje się do jajecznicy lub po prostu na surowo, jako przekąska. Guanciale oferujemy w dwóch opakowaniach: 0,5-litrowym (około 100g) orz 1-litrowym (około 200g)
Dostępność: dostępny na zamówienie
Wysyłka w: 10 dni
Gulasz Wołowy
Tradycyjne węgierskie danie w wersji z wołowiną, świeżą papryką, cebulą i pieczarkami. U nas przyrządzony z pręgi wołowej, która odpowiednio długo duszona mięknie i zagęszcza sos kolagenem. Uniwersalne danie obiadowe idealnie pasuje z kaszą gryczaną lub makaronem czy nawet plackiem ziemniaczanym.
Dostępność: dostępny na zamówienie
Wysyłka w: 10 dni
Kark Cielęcy b/k
Kark cielęcy to ostatni mięsień wzdłuż kręgosłupa zaraz po górce cielęcej. Otłuszczenie koło 11%.
Dostępność: dostępny na zamówienie
Wysyłka w: 10 dni
Kark Wołowy
Kark wołowy należy do części mięśni grzbietu, które są silnie przerośnięte tłuszczem na poziomie 8-18%, co sprawia, że mięso jest dość twarde i żylaste. Stopień tłustości mięsa zależy od wieku, rasy i płci zwierzęcia.
Dostępność: dostępny na zamówienie
Wysyłka w: 10 dni
Karkówka w marynacie musztardowo-miodowej
Nowe szaty grillowej królowej.
Dostępność: dostępny na zamówienie
Wysyłka w: 10 dni
Karkówka wieprzowa marynowana
Właściwych rozmiarów stek z cienko rozbitej karkówki, w klasycznej marynacie, to najczęstszy gość na każdym rozpalonym grillu.
Dostępność: dostępny na zamówienie
Wysyłka w: 10 dni
Karkówka Wieprzowa Sous Vide
Karkówka wieprzowa przyrządzana metodą sous vide co oznacza długie gotowanie mięsa (24h, poniżej temperatury wrzenia) w kąpieli wodnej, które jest zamknięte z przyprawami w worku próżniowym. Dzięki tej metodzie cały mięsień łącznie z przerostami tłuszczowymi jest soczysty, miękki i delikatny.
Dostępność: dostępny na zamówienie
Wysyłka w: 10 dni
Karkówka Wieprzowa suszona
Wzorem włoskiej coppy, sezonujemy naszą karkówkę w szczególnych warunkach przez minimum 6 tygodni. Ówcześnie zapeklowana, następnie porządnie natarta mieszanką przypraw uzyskuje wyśmienity, wyraźnie wieprzowy smak. Przerosty tłuszczowe w tym mięśniu, są odpowiedzialne za transport pełni smaku oraz nadają jej niepowtarzalną strukturę. Świetnie sprawdza się jako zimna przekąska. Karkówkę wieprzową suszoną oferujemy w dwóch opakowaniach: 0,5-litrowe (ok 100g) oraz 1-litrowe (ok 200g)
Dostępność: dostępny na zamówienie
Wysyłka w: 10 dni